Naanbröd, Markiz Taintons recept

Naanbröd, Markiz Taintons recept
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Naanbröd, Markiz Taintons recept

7 ingredienser

60 m

Naanbröd är ett indiskt bröd som är fluffigt och riktigt gott. Tillaga bröden i stekpanna, servera och doppa i indiska grytor.

Ingredienser

  • 1,5 dl vatten, 37°
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk torrjäst
  • 2 msk smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk yoghurt

Gör så här

  1. Rör ihop vatten, socker och jäst. Låt stå ca 10 minuter. Smält smöret.
  2. Rör ner smör, mjöl, salt och yoghurt och blanda till en deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  3. Dela degen i 4 delar och kavla ut till 4 platta bröd. Grädda bröden i torr stekpanna ca 4 minuter.
  4. Vänd bröden och grädda ytterligare ca 3 minuter. Pensla med smält smör och toppa med vitlök eller koriander.