Nœuf Bourguignon
Nœuf Bourguignon
17 ingredienser
8 h
Den här mustiga fläskgrytan tillagar du enkelt i en slow cooker så du kan göra annat medan maten "lagar sig själv". Severa gärna med en krämig polenta - se Eriks recept här!
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
- 1,5 kg bogfläsk (eller fläskkarré)
- 100 g gul lök
- 100 g morot
- 50 g stjälkselleri
- salt
- nymalen svartpeppar
- 2 msk rapsolja
- 75 cl rött vin
- 2 lagerblad
- 2 timjankvistar
- 2 msk kalvfond
- 10 g strösocker
- 30 g tomatpuré
- 1 msk rapsolja
- 100 g bacon, i kuber
- 100 g steklök
- 300 g skogschampinjoner
Gör så här
- Skär köttet i 2 cm kuber.
- Skär löken i båtar, morot och selleri diagonalt i 0,5 cm skivor.
- Salta samt peppra köttet och fräs det i en stekpanna med oljan tills det är brynt. Ta upp köttet ur pannan och fräs lök, morot och selleri i samma panna tills löken är genomskinlig.
- Tillsätt vin, lagerblad, timjan, kalvfond, socker och tomatpuré. Skrapa botten av pannan (deglacera) för att få med allt det goda.
- Häll över blandningen i en slow cooker. Tillsätt köttet och blanda runt.
- Sätt slow cookern på 8 timmar och låg värme.
- Fräs bacon, steklök och skogschampinjoner 35 minuter innan servering.
- Tillsätt ingredienserna i slow cookern och blanda. Sjud grytan på hög värme i 30 minuter utan lock.
- Servera med krämig polenta eller potatispuré.