Krämig polenta

koket.se
krämig polenta
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Krämig polenta

4 ingredienser

30 m

Den här krämiga polentan gör sig riktigt bra som tillbehör till en mustig gryta.

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2,5 dl majsmjöl [150 g]
  • 1-1,5 l vatten
  • 2 msk olivolja [30 g]
  • 0,5 tsk salt [3 g]

Gör så här

  1. Mixa majsmjölet i en kannmixer för att få det finfördelat.
  2. Koka upp 8 dl av vattnet och vispa ner mjölet lite i taget.
  3. Tillsätt ytterligare 2 dl vatten och sjud under omrörning i 15 minuter. Om polentan är väldigt tjock så tillsätt lite mer vatten.
  4. Ta bort från värmen och vispa ner olivolja och salt. Lägg på ett lock och låt stå fem minuter innan servering.