• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Mustig tomatsoppa med smak av basilika

Mustig tomatsoppa med smak av basilika
Foto: Tv4

Mustig tomatsoppa med smak av basilika

3 steg att laga

12 ingredienser

15 m

Bjud på en mustig tomatsoppa med smak av basilika som förrätt innan middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1-2 gula lökar
  • 1 msk margarin (eller smör)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 burk passerade tomater (á 400 g)
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning (eller grönsakstärning)
  • 1 tsk basilika
  • salt
  • peppar
  • tomatpuré
  • 1 dl crème fraîche
  • lantchips

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i fettet i en kastrull.
  2. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt tomaterna, vattnet, buljongtärningen och smulad basilika och koka under lock i 5 minuter. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och tomatpuré.
  3. Servera med en klick crème fraiche i varje tallrik. Toppa även med smulade ekologiska lantchips.