Mustig rödvinsgryta med kyckling

Lönneberga Mustig rödvinsgryta med kyckling
Foto: Köket.se

Mustig rödvinsgryta med kyckling

15 ingredienser

40 min

Höstens godaste gryta - coq au vin! En enkel och mustigt god kycklinggryta som bjuder på lyxiga smaker till helgens middagar.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga kycklinglårfilé 630 g

Lönneberga tipsar!

Lårfilén är saftig och smakrik, perfekt att grilla, ugnssteka och gör sig alldeles utmärkt till gryta.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 630 g Lönneberga Lårfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • smör, till stekning
  • 5 schalottenlökar
  • 2 morötter
  • 2 klyftor vitlök
  • 200 g champinjoner
  • 125 g bacon
  • 2 msk tomatpuré
  • 2-3 kvistar färsk timjan
  • 5 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och halvera schalottenlökarna. Skär moroten i slantar eller kvartar och dela champinjonerna till mindre bitar. Finhacka vitlöken.
  2. Skär upp kycklingen till grytbitar och vänd runt i vetemjöl.
  3. Bryn kycklingen i en stor gryta, tills bitarna fått en fin gyllene yta. Ta upp och lägg åt sidan på en tallrik.
  4. Bryn sedan svampen i samma gryta tills den vattnats ut. Tillsätt då bacon, schalottenlök och morot och fräs några minuter. Tillsätt vitlök, timjan och tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.
  5. Lägg tillbaka kycklingen och häll över vin, vatten och fond. Låt koka i ca 20 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med pressad potatis, potatispuré eller några skivor bröd.
TIPS!
Fler tips!
Lönneberga Enkel kycklinggryta med curry och pak choi

Fler tips!

Här hittar du fler recept på kyckling från Lönneberga.

Läs mer