Soppa med med smaker från det indiska köket. Ingredienser som ingefära, garam masala och curry ger den en fantastisk smak. Till soppan gör du ett blixtsnabbt bröd, som har få ingredienser och inte behöver jäsa!
Stek lök, vitlök och ingefära i olja tills det mjuknar. Tillsätt garam masala och currypulver och låt fräsa i några sekunder.
Tillsätt sedan tomater, kokosmjölk, buljong och linser. Låt det hela koka upp och puttra under lock i 15 minuter.
Tillsätt kikärtor, spenat och koriander och låt det hela få ett uppkok. Smaka av med lime, salt och peppar.
Medan soppan kokar gör chapatibröden. Blanda ihop vetemjöl, fullkornsvetemjöl och en nypa salt i en bunke. Tillsätt vatten och olja och rör samman. Knåda ihop ordentligt till en deg.
Dela degen i 6 bitar, rulla till bollar och kavla sedan ut till tunna runda bröd.
Grädda i torr stekpanna på båda sidor, ca 30 sek. Lägg gräddade bröd under ien kökshanduk så håller de sig varma och mjuka.
Blanda smält smör med riven vitlök och pensla på bröden.
Servera den mustiga indiska soppan med en klick yoghurt och det goda chapatibrödet till.