Livs kycklingryta

Foto: TV4
Livs kycklingryta
18 ingredienser
Tunisisk kycklinggryta, nästan som i Tunisien . /Musse Hasselvall
Vintips
I Castei Ripasso 22409
**
Musse bjöd även på**
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Kyckling
- 2 kycklingar
- 1 gul lök
- 3-4 klyftor vitlök
- 2 burkar tomat, skalade
- kycklingfond
- vatten
- 700-900 g kycklinglårfilé
- potatis
- morot
- fänkål
- kikärtor
Kryddblandning
- 1 msk cayennepeppar
- gurkmeja
- malen svartpeppar
- malen kanel
- 2 msk malen spiskummin
- ingefära, mald
- 2-3 tsk svarta senapsfrön
Gör så här
Kryddblandning
- Värm ugnen till 180 gradder.
- Massera i kryddblandningen i två hela kycklingar.
- Grilla i ugnen i cirka 40 minuter.
Kyckling
- Fräs stora bitar av en stor lök i kryddblandningen i en stor gryta.
- Lägg i vitlöksklyftor, skalade tomater (häll bort vätskan), kycklingfond och lite vatten
- Skär upp kycklinglårfiléer och stek upp dem i kryddblandningen.
- Lägg dem sedan i grytan.
- Ta skinn och kött från de hela kycklingarna när de har svalnat och lägg även detta i grytan.
- Lägg ben och rester i en kastrull och häll i vatten så det täcker benen.
- Salta och låt det stå och sjuda.
- Tärna och slanta potatis, morötter och fänkål.
- Lägg ner i grytan.
- Sila fonden som benresterna kokat i och häll det i grytan.
- Låt det stå och sjuda länge, ca 3-4 timmar.
- Häll i kikärtor någon timme innan det ska serveras.
- Smaka av med salt, peppar och fond.