Livs kycklingryta

Livs kycklingryta
Foto: TV4

Livs kycklingryta

Av: Musse Hasselvall

Från: Klockan nio hos stjärnorna

18 ingredienser

Tunisisk kycklinggryta, nästan som i Tunisien . /Musse Hasselvall

Vintips
I Castei Ripasso 22409

Musse bjöd även på
Aujja Merguez
Radiokaka

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 2 kycklingar
  • 1 gul lök
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 2 burkar tomat, skalade
  • kycklingfond
  • vatten
  • 700-900 g kycklinglårfilé
  • potatis
  • morot
  • fänkål
  • kikärtor

Kryddblandning

  • 1 msk cayennepeppar
  • malen gurkmeja
  • malen svartpeppar
  • malen kanel
  • 2 msk malen spiskummin
  • ingefära, mald
  • 2-3 tsk svarta senapsfrön

Gör så här

Kryddblandning

  1. Värm ugnen till 180 gradder.
  2. Massera i kryddblandningen i två hela kycklingar.
  3. Grilla i ugnen i cirka 40 minuter.

Kyckling

  1. Fräs stora bitar av en stor lök i kryddblandningen i en stor gryta.
  2. Lägg i vitlöksklyftor, skalade tomater (häll bort vätskan), kycklingfond och lite vatten
  3. Skär upp kycklinglårfiléer och stek upp dem i kryddblandningen.
  4. Lägg dem sedan i grytan.
  5. Ta skinn och kött från de hela kycklingarna när de har svalnat och lägg även detta i grytan.
  6. Lägg ben och rester i en kastrull och häll i vatten så det täcker benen.
  7. Salta och låt det stå och sjuda.
  8. Tärna och slanta potatis, morötter och fänkål.
  9. Lägg ner i grytan.
  10. Sila fonden som benresterna kokat i och häll det i grytan.
  11. Låt det stå och sjuda länge, ca 3-4 timmar.
  12. Häll i kikärtor någon timme innan det ska serveras.
  13. Smaka av med salt, peppar och fond.