Mushroom ramen

Tove Nilsson recept

Mushroom ramen

9 ingredienser

20 m

Enkel ramen på kycklingbuljong smaksatt med endast salt. Toppa den med stekt svamp, sojapicklat ägg och spenat. Vill man ha sojapicklat ägg i soppan bör man göra det en dag i förväg. Hinner man inte pickla ägg kan man ta ett helt vanligt löskokt ägg.

Ingredienser

portioner
  • 1,2 l kycklingbuljong
  • havssalt
  • 400 g blandad svamp
  • olja
  • 4 port ramennudlar
  • 4 ägg, sojapicklade
  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • 80 g bladspenat
  • sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Värm upp buljongen och smaka av med salt.
  2. Stek svampen i olja i en panna.
  3. Koka nudlarna och portionera ut i skålar.
  4. Häll buljongen över nudlarna och toppa med ägg, salladslök, spenat, svamp och sesamfrön.