Mozartkulor på Ernsts vis
Mozartkulor på Ernsts vis
6 ingredienser
Kirchsteigerkugeln - Ernsts variant på den älskade mozartkulan med konjak i mandelmassan och vit chokladrippel som dekoration.
Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

Ingredienser
- 500 g mandelmassa
- 4 msk cognac
- 150 g nougat
- 150 g mörk choklad
- 100 g vit bakchoklad
- florsocker
Gör så här
- Bryt ner mandelmassa och tillsätt konjak och arbeta in spriten.
- Skär nougaten i kuber som är 1x1 cm.
- Smält den mörka chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn.
- Rulla samtidigt en kula av mandelmassan stor som en femkrona, tryck ner tummen och bilda en grop. Placera nougaten i gropen och rulla in i kulan. Använd florsocker som mjöl om mandelmassan kladdar.
- Doppa kulan i chokladen med hjälp av två skedar, placera den chokladrullade kulan i en bakform.
- Smält den vita chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn.
- Använd en spritspåse till att göra mönster på kulorna.