Morotslimpa med hasselnötter
Morotslimpa med hasselnötter
11 ingredienser
1 h 20 min
Ett mustigt och snabbakat bröd med bikarbonat fyllt med goda gryn, fröer, nötter och riven morot.
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
- 2 dl fyrkornskross
- 1 dl havregryn
- 3 dl grovt rågmjöl
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl solroskärnor
- 2 tsk salt
- 2 tsk bikarbonat
- 5 dl yoghurt (3 %)
- 1 dl mörk sirap
- 2 dl hasselnötter, hela
- 2 dl morot, riven
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla torra ingredienser utom hasselnötterna i en bunke. Rör i yoghurt och sirap.
- Blanda till sist i riven morot och hasselnötterna.
- Klä två formar à 1,5 liter med bakplåtspapper. Fördela smeten i formarna. Strö gärna över lite rågmjöl.
- Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
- Låt bröden vila och svalna helt innan du skär upp det.
Tips! Här hittar du recept på den goda hallonsaften Fredrik bjöd till morotslimpan.