Morotslimpa med hasselnötter

Morotslimpa med hasselnötter
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Morotslimpa med hasselnötter

11 ingredienser

1 h 20 min

Ett mustigt och snabbakat bröd med bikarbonat fyllt med goda gryn, fröer, nötter och riven morot.

logo
Fredrik Nylén porträtt 2021

Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
stycken
  • 2 dl fyrkornskross
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 dl yoghurt (3 %)
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 dl hasselnötter, hela
  • 2 dl morot, riven

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser utom hasselnötterna i en bunke. Rör i yoghurt och sirap.
  3. Blanda till sist i riven morot och hasselnötterna.
  4. Klä två formar à 1,5 liter med bakplåtspapper. Fördela smeten i formarna. Strö gärna över lite rågmjöl.
  5. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
  6. Låt bröden vila och svalna helt innan du skär upp det.

Tips! Här hittar du recept på den goda hallonsaften Fredrik bjöd till morotslimpan.