Hemgjord hallonsaft
Hemgjord hallonsaft
3 ingredienser
Gör saft på årets hallonskörd, betydligt enklare än man kan tro och smaken blir ljuvligt god. I kylen har saften kort hållbarhet så ett tips är att frysa in saft i mindre flaskor och ta fram efter hand.
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
- 1,5 l hallon
- 0,5 l vatten
- 3 dl strösocker
Gör så här
- Blanda bär och vatten i en kastrull, låt koka upp och sjuda ca 10 minuter. Mosa bären lite under tiden. Skumma av vid behov.
- Sila av vätskan i en silställning, eller ett durkslag med en kökshandduk.
- Häll saften i en ren kastrull, låt koka upp. Rör ner sockret och rör tills det löst sig.
- Häll upp på väl rengjorda flaskor.
- Saften håller ca 2 veckor i kylen. Fryser du in den håller den betydligt längre.
Tips! Här hittar du recept på det goda och lättbakade morotsbrödet Fredrik bjöd till hallonsaften.