Heta morotsbullar med koriander- och yoghurtsås

Morotsbullar med yoghurtsås
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Heta morotsbullar med koriander- och yoghurtsås

77

6 steg att laga

21 ingredienser

30 m

Lins- och morotsbullar med heta, asiatiska smaker som paneras i polenta (för en extra knaprig yta) och serveras med yoghurtsås och nykokt ris.

Ingredienser

portioner4 portioner

Morotsbullar

  • 2 morötter (stora)
  • 2 dl gröna färdigkokta linser
  • 2 dl sötmandel (eller solrosfrön)
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 bit ingefära
  • 2 dl ströbröd
  • 3 ägg
  • 1 msk soja
  • salt
  • peppar
  • 2 dl polenta, att panera i
  • olja, att steka i

yoghurtsås

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 kruka koriander
  • 1 limefrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk honung

Servering

  • 70 g mâchesallad
  • basmatiris

Gör så här

  1. Morotsbullar
    Mosa linserna med en gaffel i en bunke. Mixa fröna fint i en mixer.
  2. Riv morötterna grovt och blanda med 1 tsk salt i en sil, låt stå och rinna av.
  3. Hacka lök, vitlök, chili och ingefära mycket smått. Tillsätt alla ingredienser (utom polenta och olja). Låt stå och svälla i 10 minuter.
  4. Rulla sedan små bollar, panera dem i polenta och stek dem gyllene i olja. Är du osäker på om de är klara, dela en på mitten och känn efter så den är varm rakt igenom.
  5. Yoghurtsås
    Hacka koriander, riv vitlöken fint och blanda ned i yoghurten, tillsätt skal från i lime och pressa i saften från en halva. Tillsätt honung, salt och peppar och låt stå.
  6. Servering
    Servera med morotsbollarna med basmatiris, yoghurtsås och machésallad!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Kycklingfilé med vitkålsgratäng

Hälsosam nystart!

6 smarta tips för att hitta motivationen

Läs mer