Heta morotsbullar med koriander- och yoghurtsås

30 m
4
Spela video Morotsbullar med yoghurtsås
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Morotsbullar

  • 2 stora morötter
  • 2 dl gröna färdigkokta linser
  • 2 dl mandlar eller solrosfrön
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chili
  • 1 bit ingefära
  • 2 dl ströbröd
  • 3 ägg
  • 1 msk soja
  • salt och peppar
  • 2 dl polenta, att panera i
  • olja, att steka i

Yoghurtsås

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 1 tsk honung

Servering

  • 70 g machésallad
  • basmatiris

Gör så här

  1. Morotsbullar
    Mosa linserna med en gaffel i en bunke. Mixa fröna fint i en mixer.
  2. Riv morötterna grovt och blanda med 1 tsk salt i en sil, låt stå och rinna av.
  3. Hacka lök, vitlök, chili och ingefära mycket smått. Tillsätt alla ingredienser (utom polenta och olja). Låt stå och svälla i 10 minuter.
  4. Rulla sedan små bollar, panera dem i polenta och stek dem gyllene i olja. Är du osäker på om de är klara, dela en på mitten och känn efter så den är varm rakt igenom.
  5. Yoghurtsås
    Hacka koriander, riv vitlöken fint och blanda ned i yoghurten, tillsätt skal från i lime och pressa i saften från en halva. Tillsätt honung, salt och peppar och låt stå.
  6. Servering
    Servera med morotsbollarna med basmatiris, yoghurtsås och machésallad!
Kommentera receptet

Fler goda recept