Heta morotsbullar med koriander- och yoghurtsås

70 röster
30 m
4

Lins- och morotsbullar med heta, asiatiska smaker som paneras i polenta (för en extra knaprig yta) och serveras med yoghurtsås och nykokt ris.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Morotsbullar

  • 2 stora morötter
  • 2 dl gröna färdigkokta linser
  • 2 dl mandlar eller solrosfrön
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chili
  • 1 bit ingefära
  • 2 dl ströbröd
  • 3 ägg
  • 1 msk soja
  • salt och peppar
  • 2 dl polenta, att panera i
  • olja, att steka i

Yoghurtsås

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 1 tsk honung

Servering

  • 70 g machésallad
  • basmatiris

Gör så här

  1. Morotsbullar
    Mosa linserna med en gaffel i en bunke. Mixa fröna fint i en mixer.
  2. Riv morötterna grovt och blanda med 1 tsk salt i en sil, låt stå och rinna av.
  3. Hacka lök, vitlök, chili och ingefära mycket smått. Tillsätt alla ingredienser (utom polenta och olja). Låt stå och svälla i 10 minuter.
  4. Rulla sedan små bollar, panera dem i polenta och stek dem gyllene i olja. Är du osäker på om de är klara, dela en på mitten och känn efter så den är varm rakt igenom.
  5. Yoghurtsås
    Hacka koriander, riv vitlöken fint och blanda ned i yoghurten, tillsätt skal från i lime och pressa i saften från en halva. Tillsätt honung, salt och peppar och låt stå.
  6. Servering
    Servera med morotsbollarna med basmatiris, yoghurtsås och machésallad!
13 maj 2017
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept