• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Morots- och halloumibiffar

POPULÄRT
morotsbiffar med halloumi
Foto: Helén Pe
Tareq Taylor porträtt
Tareq Taylor porträtt

Morots- och halloumibiffar

7 steg att laga

15 ingredienser

20 min

Dessa enkla vegobiffar gör du med riven morot och halloumi. En fräsch mynta­ tsatsiki till det och så klyftpotatis eller bulgur.

läs mer
Det goda livet - Omslag

Det goda livet

Receptet är ur boken "Det goda livet" av Tareq Taylor och Sara Ask, Bonnier fakta.

Ingredienser

4 portioner

Biffar

  • 250 g morot
  • 1 halloumiost, ca 200 g
  • 2 ägg
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1 krm chiliflakes
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • olivolja

Myntatsatsiki

  • 0,5 gurka
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1-2 klyfta vitlök
  • 0,5 dl mynta, fint strimlad
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • klyftpotatis, eller bulgur, gärna fullkorn

Gör så här

  1. Skala eller skrubba morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på rivjärn.
  2. Blanda morots- och halloumiriv med ägg, ströbröd och chiliflakes. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Forma smeten till åtta biffar med lite olja på händerna, så är de lättare att forma.
  4. Stek biffarna i olja på medelvärme i en stekpanna i ungefär 2 minuter på varje sida.
  5. Myntatsatsiki
    Riv gurka grovt och krama vätskan ur rivet.
  6. Blanda med grekisk yoghurt, rivna vitlöksklyftor och finstrimlad mynta. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  7. Bjud biffarna med myntatsatsiki och klyftpotatis eller bulgur.