Morots- och halloumibiffar

POPULÄRT
morotsbiffar med halloumi
Foto: Helén Pe
Tareq Taylor Kökets middagSara Ask
Tareq Taylor Kökets middagSara Ask

Morots- och halloumibiffar

115

15 ingredienser

20 min

Receptet är ur boken "Det goda livet". Dessa enkla vegobiffar gör du med riven morot och halloumi. En fräsch mynta­ tsatsiki till det och så klyftpotatis eller bulgur.

Ingredienser

portioner4

Biffar

  • 250 g morot
  • 1 halloumiost, ca 200 g
  • 2 ägg
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1 krm chiliflakes
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • olivolja

Myntatsatsiki

  • 0,5 gurka
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl mynta, fint strimlad
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • klyftpotatis, eller bulgur, gärna fullkorn

Gör så här

  1. Skala eller skrubba morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på rivjärn.
  2. Blanda morots- och halloumiriv med ägg, ströbröd och chiliflakes. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Forma smeten till åtta biffar med lite olja på händerna, så är de lättare att forma.
  4. Stek biffarna i olja på medelvärme i en stekpanna i ungefär 2 minuter på varje sida.
  5. Myntatsatsiki
    Riv gurka grovt och krama vätskan ur rivet.
  6. Blanda med grekisk yoghurt, rivna vitlöksklyftor och finstrimlad mynta. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  7. Bjud biffarna med myntatsatsiki och klyftpotatis eller bulgur.