Morot- och getostpaj

17 röster
1 h
4-6
Morot- och getostpaj
Foto: Jessica Frej

”Paj funkar utmärkt i matlådan och paj är också bästa sättet att ta vara på rester. Har man kylen full med ägg efter exempelvis påsk så passar det perfekt i äggstanningen till alla pajer” /Jessica Frej

Visa mer
1 h
4-6

Du behöver

Pajdeg

  • 1 burk kikärtor, avrunna
  • 1 msk rapsolja
  • 1 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk

Fyllning

  • 400 g morot
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm muskot
  • 65 g spenat
  • 150 g getost
  • dill, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pajdeg
    Kör allt i en matberedare till en deg. Låt vila i kylskåp 15-30 minuter.
  2. Tryck ut degen i en pajform, lättast med blöta händer.
  3. Förgrädda i 7 minuter på 200 grader.
  4. Fyllning
    Skala morötterna och slanta den
  5. Koka morötterna i 10 minuter i saltat vatten och häll sedan av vattnet.
  6. Vispa ihop ägg, grädde, salt och muskot.
  7. Lägg spenaten i pajskalet, lägg moroten ovanpå.
  8. Häll över äggstanningen. Smula över getosten.
  9. Grädda i 30 minuter på 200 grader. Låt svalna något innan servering och strö på dill.
28 april 2019

Laddar fler recept...