Morot- och getostpaj

Morot- och getostpaj
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Morot- och getostpaj

24

13 ingredienser

1 h

”Paj funkar utmärkt i matlådan och paj är också bästa sättet att ta vara på rester. Har man kylen full med ägg efter exempelvis påsk så passar det perfekt i äggstanningen till alla pajer” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner4 - 6

pajdeg

  • 1 burk kikärtor, avrunna
  • 1 msk rapsolja
  • 1 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk

Fyllning

  • 400 g morot
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm muskot
  • 65 g spenat
  • 150 g getost
  • dill, till servering

Gör så här

  1. Pajdeg
    Kör allt i en matberedare till en deg. Låt vila i kylskåp 15-30 minuter.
  2. Tryck ut degen i en pajform, lättast med blöta händer.
  3. Förgrädda i 7 minuter på 200 grader.
  4. Fyllning
    Skala morötterna och slanta den
  5. Koka morötterna i 10 minuter i saltat vatten och häll sedan av vattnet.
  6. Vispa ihop ägg, grädde, salt och muskot.
  7. Lägg spenaten i pajskalet, lägg moroten ovanpå.
  8. Häll över äggstanningen. Smula över getosten.
  9. Grädda i 30 minuter på 200 grader. Låt svalna något innan servering och strö på dill.
TIPS!
läs mer
Räksallad med grön sparris och citroninlagd avokadoNY

16 fräscha vårrecept

Enkelt och hälsosamt

Läs mer