Mörk veganchokladmousse

mörk veganchokladmousse

Mörk veganchokladmousse

0

6 steg att laga

6 ingredienser

1 h

Ingredienser

portioner10 portioner
  • 200 g sojagrädde
  • 220 g spad från kikärtor på burk
  • 140 g strösocker
  • 80 g vatten
  • 235 g mörk choklad 70 %
  • 55 g sojadryck

Gör så här

  1. Vispa sojagrädden till ett fast skum och ställ in i kylen.
  2. Vispa kikärtsspadet till en marängliknande smet.
  3. Koka vatten och socker till en sockerlag, 119 grader. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle i marängsmeten, samtidigt som du fortsätter vispa smeten. Låt marängen bli sval under vispning.
  4. Smält choklad med sojadryck till 50 grader (över vattenbad). Rör massan till en slät kräm/ganache.
  5. Vänd ned 1/3 av den vispade sojagrädden i ganachen. Vänd nu ned denna massa i marängen. Vänd ned resterande sojagrädde.
  6. Serveras gärna med marinerade hallon.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer