Rödspätta Grenoble
Rödspätta Grenoble
11 ingredienser
Per Morbergs recept på rödspätta Grenoble, panerad rödspätta med kapris och tärnade rödbetor. Recept från boken Morberg lagar husmanskost.
Den här rätten är pysslig att äta, men det är kärt besvär. Och så behöver man en STOR stekpanna. /Per Morberg
_
_
Ingredienser
Rödspätta Grenoble
- 4 rödspättor (à 300-400 g)
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl ströbröd
- salt
- vitpeppar
- smör, till stekning
garnityr
- 300 g inlagda rödbetor
- 100-150 g smör, till stekning
- 5 msk kapris
- 1 dl dill, hackad
Till servering
- potatis, kokt
Gör så här
Rödspätta Grenoble
- Sätt ugnen på 100 grader. Skär bort huvudet på rödspättorna och rensa bort inälvorna. Klipp bort fenorna runt om. Skölj fisken och torka bort slemmet.
- Vänd rödspättorna i en blandning av mjöl, ströbröd, salt och peppar.
- Hetta upp rejält med smör i en stor stekpanna och stek rödspättorna i 4–6 minuter på varje sida (först med ovansidan ner) på medelvärme.
- Ta upp rödspättan och håll fisken varm i ugnen i långpanna.
Garnityr
- Tärna rödbetorna. Torka ur stekpannan och hetta upp smöret.
- Lägg i rödbetstärningar och kapris, bryn dem några minuter. Tillsätt hackad dill på slutet.
- Lägg rödspättan på varma tallrikar och häll över rödbetsblandningen. Servera med kokt potatis.