Marulksmedaljonger med kronärtskockor och rödvinssås
Marulksmedaljonger med kronärtskockor och rödvinssås
15 ingredienser
Marulk tillhör en av Monikas favoritfiskar. Vit och fast i sitt kött är den perfekt både att grilla och steka.
Beräknas för ca 6 personer.
Ingredienser
- 2 msk rapsolja (eller solrosolja)
- 12 marulksmedaljonger
- 1 msk smör
- 1 tsk seafood & fish-krydda (eller annat kryddsalt)
Kronärtskockor:
- 12 kronärtskockshjärtan, från burk
- 1 dl olivolja
- salt
- svartpeppar
- 10 färskpotatisar (små)
- 2 msk färsk bladpersilja, hackad
Rödvinssås:
- 3 dl rött vin
- 2 msk vispgrädde
- 150 g smör, rumsvarmt
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Låt kronärtskockshjärtana rinna av.
- Hetta upp hälften av olivoljan i en panna.
- Stek kronärtskockorna gyllene.
- Salta och peppra.
- Skala och skär potatisen i bitar.
- Hetta upp resten av olivoljan i en annan panna och stek dem gyllene.
- Smaka av med salt och blanda ner persiljan.
- Blanda kronärtskockor och potatis. Håll varmt.
- Koka upp rödvin till såsen.
- Låt koka tills 1⁄5 återstår.
- Sänk värmen och tillsätt grädden och det rumsvarma smöret i tunna skivor. Såsen får inte koka, då kan den skära sig!
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Hetta upp raps- eller solrosolja i en panna.
- Bryn marulken i några minuter på varje sida tills den är vit och fin i köttet.
- Tillsätt smöret efter halva tiden.
- Ös fisken då och då med smöret.
- Lägg upp potatis- och kronärtskocksröran på tallrikar.
- Placera marulken ovanpå.
- Häll till sist rödvinssåsen runt om.
- Krydda och servera.