Kycklingsoppgryta med ingefära
Kycklingsoppgryta med ingefära
15 ingredienser
15 min
Jag är mycket förtjust i färsk ingefära. I den här soppgrytan med kyckling och ris är ingefäran verkligen en fullträff. /Monika Ahlberg
Ingredienser
- 1 rödlök
- 4 morötter
- 4-5 kycklingfiléer
- smör
- 5 dl vatten
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 2 hönsbuljongtärningar
- 5-7 cm färsk ingefära
- 3 tsk söt soja
- salt
- peppar
Till servering
- jasminris
- bröd
- gräslök
- mangoldskott
Gör så här
- Finhacka löken.
- Skala och skär morötterna i stavar.
- Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
- Hetta upp smör i en gryta.
- Fräs lök och kyckling i smöret.
- Häll på vattnet och grädden.
- Tillsätt buljongtärningarna och morotsstavarna.
- Riv ner ingefäran och smaka av med soja, salt och peppar.
- Låt soppan koka i ca 5 minuter tills kycklingen är klar.
- Servera soppan med ris och eventuellt bröd. Garnera med gräslök och mangoldskott.
- Smaklig måltid!