Grön vårsoppa
Grön vårsoppa
11 ingredienser
Den här härliga vårsoppan kan göras på såväl nässlor som späd bladspenat. /Monika Ahlberg
Se fler recept från kokboken
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- smör, till stekning
- 1 l grönsaksbuljong
- 1 l nässlor (eller späd bladspenat)
- salt
- peppar
- 2 msk pesto
Till servering
- 3 ägg, kokta, i halvor
- 6 tsk forellrom
Garnering
- färsk timjan, repad
Gör så här
- Hacka lök och vitlök. Fräs den i smör utan att den tar färg.
- Häll på buljongen och låt koka upp.
- Vänd ner nässlorna eller spenaten.
- Koka upp igen.
- Mixa soppan slät.
- Smaka av med pesto, salt och peppar.
- Häll upp soppan i koppar eller tallrikar.
- Servera med en ägghalva, lite forellrom och timjan samt ett gott bröd.