Grön vårsoppa

Grön vårsoppa
Foto: Ann Lindberg
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Grön vårsoppa

Av: Monika Ahlberg

Från: Monikas bästa menyer - för våren

11 ingredienser

Den här härliga vårsoppan kan göras på såväl nässlor som späd bladspenat. /Monika Ahlberg

Se fler recept från kokboken

Monikas bästa menyer - för våren

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • smör, till stekning
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 l nässlor (eller späd bladspenat)
  • salt
  • peppar
  • 2 msk pesto

Till servering

  • 3 ägg, kokta, i halvor
  • 6 tsk forellrom

Garnering

  • färsk timjan, repad

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Fräs den i smör utan att den tar färg.
  2. Häll på buljongen och låt koka upp.
  3. Vänd ner nässlorna eller spenaten.
  4. Koka upp igen.
  5. Mixa soppan slät.
  6. Smaka av med pesto, salt och peppar.
  7. Häll upp soppan i koppar eller tallrikar.
  8. Servera med en ägghalva, lite forellrom och timjan samt ett gott bröd.