Grön ärtsoppa

45 röster
Grön ärtsoppa
Foto: TV4

Du behöver

  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 800 g frysta ärtor
  • 7 dl buljong
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl champagne (eller mousserande vin)
  • salt
  • vitpeppar

Till garnering och servering:

  • några kvistar färsk dragon

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk utan att den tar färg i smöret.
  2. Koka upp buljongen och tillsätt till den frästa löken.
  3. Tillsätt ärtorna och låt koka upp.
  4. Mixa soppan slät och fin. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp igen.
  5. Häll i champagnen och smaka av med salt och peppar.
  6. Garnera med färsk dragon och servera i ett glas och gärna med laxen på en tallrik bredvid.
14 april 2009