Serranorullar

Monika Ahlberg

Serranorullar

8 ingredienser

Härliga rullar av serranoskinka med fyllning som soltorkade tomater och färskost. Mums!

TIPS:
Istället för serranoskinka eller prosciutto går det bra med tvärnöskinka.

De marinerade tomaterna och svarta oliverna kan bytas ut mot annat, till exempel marinerade kronärtskockor och kapris.

Pistaschnötterna kan bytas ut mot pinjenötter, solrosfrön eller pumpakärnor.

Ingredienser

  • 10 serranoskinka (prosciutto eller parmaskinka)
  • 1 kruka gräslök
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 10 svarta oliver, utan kärnor
  • 400 g färskost (eller annan färskost)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till garnering:

  • 1 dl pistagenötter, hackade

Gör så här

  1. Lägg ut skinkan i två rektanglar lite omlott, ca 25x15 cm på plastfolie.
  2. Finhacka gräslöken.
  3. Grovhacka tomaterna och oliverna.
  4. Blanda med färskosten.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fördela osten på varje rektangel och rulla ihop.
  7. Snurra ihop ändarna så rullen blir fast och fin.
  8. Frys i 2 timmar eller ställ i kyl över natten.
  9. Skär i 2-3 cm breda skivor och lägg upp.
  10. Grovhacka pistaschnötterna och strö dem runt rullarna.