Gretas ägg

Gretas ägg
Foto: TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Gretas ägg

2

10 ingredienser

Perfekt rätt på ägg för en söndagsbrunch.

Beräknas för ca 6 personer.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 1 förp tärnad bacon [140 g]

Sås:

  • 1,5 msk smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 bit färsk pepparrot [ca 5 cm]
  • salt
  • svartpeppar

Till garnering:

  • färsk pepparrot, riven
  • gräslök, fint klippt

Gör så här

  1. Koka äggen i 5 minuter. Skölj och skala dem. Dela dem i halvor.
  2. Stek bacon i en panna utan fett.
  3. Smält smöret till såsen och vispa ner mjölet.
  4. Tillsätt mjölken och vispa kraftigt. Låt koka upp.
  5. Riv ner pepparroten. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp två ägghalvor på varje tallrik. Häll på såsen. Strö över bacon och lite riven pepparrot.
  7. Garnera med gräslök.