Snapas matjesill med forellrom

5 röster
Snapas matjesill med forellrom
Foto: Tina Kindblom

Du behöver

  • 225 g matjessillfiléer
  • 1 st stor röd lök
  • några kvistar dill
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl créme fraiche (ca)
  • 1 dl majonnäs
  • nymalen vitpeppar
  • Ev.salt

Till servering och garnering:

  • 100 g forellrom eller löjrom
  • några strån gräslök
  • 10 st små bitar kavring
  • 10 st små bitar västerbottenost

Gör så här

  1. Dela sillen i mindre bitar och låt rinna av i en sil.
  2. Hacka rödlöken och dillen ganska fint.
  3. Blanda sill, rödlök och dill med gräddfil, crémefraiche och majonnäs.
  4. Rör inte för kraftigt utan vänd runt.
  5. Lägg upp röran i 10 snapasglas.
  6. Placera en bit västerbottenost och kavring på den lilla gaffeln.
  7. Dekorera med forellrom och fint klippt gräslök.
8 november 2011

Fler goda recept