Monikas snabba skaldjurssill

29 röster

Du behöver

  • 2 förp 5-minuterssill
  • 1 förp räkor i saltlag [ca 180 g]
  • 1 rödlök
  • 1 dl dill, fint hackad
  • 0,5 dl gräslök, fint hackad
  • 3 msk majonnäs
  • 1 förp crème fraîche
  • 100 g löjrom (forellrom eller stenbitsrom)

Gör så här

  1. Låt sill och räkor rinna av väl.
  2. Dela sillen i sneda bitar och grovhacka.
  3. Finhacka lök, dill och gräslök. Lägg i en skål.
  4. Rör ihop majonnäs och créme fraiche, blanda ner.
  5. Vänd till sist ner rommen men spar lite till garnering.
  6. Smaka av med nymalen svartpeppar och låt stå kallt fram till servering.
  7. Garnera med lite rom och servera!
27 mars 2013