Kallrökt lax med syltad ingefära
Kallrökt lax med syltad ingefära
5 ingredienser
Kallrökt rosékryddad lax på spett med syltad ingefära.Otroligt lättlagade spett som kan bli hur festliga som helst beroende på garnityren!
Ingredienser
- ca 450 g kallrökt lax, i bit
- 1 gurka
- några bitar syltad ingefära (finns på burk i bakavdelningen)
- 1-2 msk rosépeppar, nystött
- ca 15 roliga pinnar (eller engångsgrillspett)
Gör så här
- Skär laxen i ca 15 kuber.
- Krydda kuberna med nystött rosépeppar.
- Skär gurkan i långa skivor med hjälp av en osthyvel. Rulla ihop och dela varje rulle på mitten.
- Låt ingefäran rinna av. Skär den i ca 15 skivor.
- Placera en laxkub, en skiva ingefära och en rulle gurka på varje spett. Ställ på ett vackert fat.
- Servera!