Mjuk pepparkaka med rårörda lingon

Monika Ahlberg

Mjuk pepparkaka med rårörda lingon

11 ingredienser

Lingon är välkänt gott till pepparkaka. Dessutom gör lingonen denna kaka extra saftig och hållbar.

Ingredienser

Mjuk pepparkaka med rårörda lingon

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen nejlika
  • 2 tsk kardemummakärnor, nystötta
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3,5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Mjuk pepparkaka med rårörda lingon
  2. Smält smöret och låt det svalna något. Rör ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Tillsätt smör, créme fraiche, lingon och kryddor. Blanda mjöl och bikarbonat, tillsätt till smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form, (ca 1 1/2 liter).
  5. Grädda kakan på 200° i ca 45 minuter. Låt svalna under bakduk.