Jalapeno Poppers
Jalapeno Poppers
9 ingredienser
De här är en het del av Monika Eisenmans brunch. Receptet ger ca 20 stycken Jalapeno Poppers.
**Monika Eisenmans heta brunch
**
Ananas med söt, salt och het thaidip
Drink till brunchen: Virgin Mary
Ingredienser
- 20 färska jalapeños
- 300 g lagrad ost, riven
- några droppar tabasco eller chilisås
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 3 ägg
- ca 3 dl brödsmulor
- 2 tsk oregano
- olja, till fritering
Gör så här
- Snitta varje jalapeño på längden utan att skära igenom.
- Gör ett tvärsnitt vid skaften.
- Öppna jalapeñon försiktigt och kärna ur. Skaften ska vara kvar.
- Rör ihop ost, tabasco, salt och peppar.
- Fyll jalapeñon försiktigt med osten.
- Stäng öppningen genom att trycka till lite försiktigt.
- Vispa äggen i en skål.
- Blanda brödsmulor och oregano i en annan skål.
- Doppa jalapeñon först i ägg och sedan i brödsmulorna.
- Doppa sedan jalapeñon i ägg och brödsmulor en gång till.
- Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull till 160 grader.
- Lägg ner några jalapeños åt gången i den heta oljan.
- Fritera ca 1 minut eller tills de blir gyllenbruna.
- Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera varma.