Huevos rancheros
Huevos rancheros
14 ingredienser
I detta recept kan man välja ens favoritchili beroende på vilken hetta man vill ha! /Monika Eisenman
Monika Eisenmans heta brunch
Ananas med söt, salt och het thaidip
Dryck till brunchen: Virgin Mary
Ingredienser
- 1 gul lök, finhackad (liten)
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 0,5 röd paprika, finhackad
- 0,5 grön paprika, finhackad
- 1 förp krossade tomater
- ca 1 tsk strösocker
- 1 valfri chilifrukt, urkärnad finhackad
- 2 tsk färsk koriander, finhackad
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- 8 ägg
- 4 tortillabröd
- matolja, till stekning
- koriander, till garnering
Gör så här
- Värm oljan i en stekpanna.
- Fräs lök och vitlök i några minuter.
- Tillsätt paprika och fräs i ytterligare någon minut.
- Blanda ner tomater och socker.
- Tillsätt chili efter smak – börja med lite grann och tillsätt sedan lite till om mer hetta önskas.
- Låt småsjuda i ca 20 minuter.
- Värm olja i en stekpanna.
- Stek tortillabröden på båda sidor så att de blir gyllenbruna.
- Lägg i de sedan i ugnen på låg värme för att hålla de varma.
- Värm ytterligare lite olja i stekpannan.
- Stek äggen tills gulan börjar att stelna lite.
Vid servering
- Lägg upp en tortillabröd på en tallrik.
- Lägg på 2 ägg.
- Lägg några skedar av tomatröra mellan äggen.
- Garnera med färsk koriander.
- Gör likadant med resten. Servera direkt.