Mongoliska lammracks

10 röster
40 m + tid i kyl
4-6
Mongoliska lammracks
Foto: Tv4

Marinerade och stekta lammracks som fått sjuda med ostronsåsen, fond och soja blir riktigt gott tillsammans med salladslök, sesamolja och sesamfrön.

Visa mer
40 m + tid i kyl
4-6

Du behöver

  • 1 kg lammracks

marinad

  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk ljus soja
  • 1 msk majsstärkelse

Tillagning

  • majsstärkelse
  • 30 g rapsolja
  • 5 salladslökar, i tunna skivor med den vita och gröna delen var för sig
  • 10 g ingefära, hackad
  • 15 g vitlök, hackad
  • 15 g chiliflakes
  • 45 g ostronsås
  • 50 g kycklingfond
  • 45 g ljus soja
  • 10 g sesamolja

garnityr

  • rostade sesamfrön
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Marinad
    Blanda marinaden.
  2. Dela lammracksen och blanda med marinaden.
  3. Lägg i en påse och låt marinera i kylen en timme.
  4. Tillagning
    Ta ur racksen och pudra med majsstärkelsen.
  5. Hetta upp en wok eller vid gryta och tillsätt oljan, bryn lammracksen runt om.
  6. Ta upp racksen och häll ut lite av oljan, låt ungefär en matsked bli kvar.
  7. Sänk värmen och fräs den vita delen av salladslöken, ingefära, vitlök och chiliflakes tills det doftar.
  8. Tillsätt ostronsåsen, fonden och sojan och lägg tillbaka lammracksen och sjud några minuter tills såsen kokat ihop.
  9. Garnering
    Vänd ner den gröna delen av salladslöken och sesamoljan, garnera med sesamfrön och servera.
4 maj 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...