• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Mongoliska lammracks

POPULÄRT
Mongoliska lammracks
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Mongoliska lammracks

9 steg att laga

15 ingredienser

40 m + tid i kyl

Marinerade och stekta lammracks som fått sjuda med ostronsåsen, fond och soja blir riktigt gott tillsammans med salladslök, sesamolja och sesamfrön.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 1 kg lammrack

marinad

  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 msk majsstärkelse

Tillagning

  • majsstärkelse
  • 30 g rapsolja
  • 5 salladslökar, i tunna skivor med den vita och gröna delen var för sig
  • 10 g ingefära, hackad
  • 15 g vitlök, hackad
  • 15 g chiliflakes
  • 45 g ostronsås
  • 50 g kycklingfond
  • 45 g japansk soja
  • 10 g sesamolja

garnityr

  • rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Marinad
    Blanda marinaden.
  2. Dela lammracksen och blanda med marinaden.
  3. Lägg i en påse och låt marinera i kylen en timme.
  4. Tillagning
    Ta ur racksen och pudra med majsstärkelsen.
  5. Hetta upp en wok eller vid gryta och tillsätt oljan, bryn lammracksen runt om.
  6. Ta upp racksen och häll ut lite av oljan, låt ungefär en matsked bli kvar.
  7. Sänk värmen och fräs den vita delen av salladslöken, ingefära, vitlök och chiliflakes tills det doftar.
  8. Tillsätt ostronsåsen, fonden och sojan och lägg tillbaka lammracksen och sjud några minuter tills såsen kokat ihop.
  9. Garnering
    Vänd ner den gröna delen av salladslöken och sesamoljan, garnera med sesamfrön och servera.