Persisk sallad, med kyckling, ägg, potatis och saltgurka

Persisk sallad, med kyckling, ägg, potatis och saltgurka
Foto: TV4

Persisk sallad, med kyckling, ägg, potatis och saltgurka

Av: Monfared Arya

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

En härlig blandning av smaker. Dessutom ingår oliver, gröna ärter och majonnäs, limesaft och olivolja i den här matiga salladen. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 lagerblad
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 potatisar, kokta
  • 4 ägg, kokta
  • 50 g gröna ärtor
  • 100 g persisk delikatessgurka (eller saltgurka)
  • 100 g majonnäs
  • 4 msk persisk limesaft (eller citronsaft)
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar
  • tomater i skivor eller körsbärstomater i olika färger
  • gröna och svarta oliver

Gör så här

  1. Koka kycklingen i halv liter vatten med skalad lök, vitlöksklyfta, salt, peppar och ett lagerblad. Koka ägget.
  2. Finhacka sedan kycklingen. Mosa potatisen. Mosa det hård kokta ägget. Blanda kyckling med potatis, ägg, gröna ärter, och hakade delikatessgurkan med majonnäs, limsaft, olivolja, salt och peppar. Lägg salladen i en tallrik och garnera med majonnäs, tomater, gurka och oliver.