Momo - Degknyten med köttfärs

19 röster
70 m
4

Tibetanska köttfärsknyten med en fräsch sallad och tre olika såser.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
70 m
4

Du behöver

Deg

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten

Fyllning

  • 1 tärning köttbuljong
  • 0,5 dl vatten
  • 1 kruka gräslök
  • 1 gul lök
  • 18 g ingefära
  • 500 g köttfärs
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 kruka koriander
  • 8 krm salt

Säsongssallad

  • 65 g salladsmix
  • 1 paprika
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 150 g fårost
  • pinjenötter, stekta i lite olja
  • solrosfrön, stekta i lite olja

Sås 1

  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 tomat, finhackad
  • 0,5 dl chilisås
  • 3 krm salt

Sås 2

  • 1-2 tsk chili, finhackad
  • 1 tomat, finhackad
  • 0,5 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, riven
  • 0,5 dl chili
sås
  • 3 krm salt

Sås 3

  • 1 tsk chili, hackad
  • 9 g ingefära, riven
  • 1 dl soja

Gör så här

  1. Deg
    Blanda samman 
mjöl och vatten och knåda till jämn smet. När du knådat färdigt ta upp på mjölat bord och baka in lite mer mjöl. Kavla ut degen tunt, degen är tänkt som en tunn ”pizzadeg”.
  2. Stansa ut rundlar med dricksglas.
  3. Fyllning
    Lös buljongtärningen i 0,5 dl vatten.
  4. Hacka gräslöken och löken. Skala och riv ingefäran fint. Blanda sedan samtliga ingredienser.
  5. Lägg en klick av fyllningen på degrundlarna, ca 1 msk fyllning. Vik ihop kanterna till en halvmåne och tryck till samt överlappa gärna kanterna lite.
  6. Lägg dem snyggt i ångkokare och koka ca 15 minuter.
  7. Sallad
    Hacka och blanda alla ingredienser till salladen.
  8. Såser
    Blanda alla ingredienser till såserna i separata skålar.
2 november 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept