Mjuk matchakaka med citron och matchagrädde

Mjuk matchakaka med citron och matchagrädde
Foto: Frida Ronge
Frida Ronge
Frida Ronge

Mjuk matchakaka med citron och matchagrädde

11 ingredienser

45 m

Mjuk kaka med smak av  matchate serverad med vispgrädde och färska bär.

Ingredienser

portioner bitar
  • 3 ägg
  • 210 g rörsocker
  • ca 2 msk matcha te + lite att pudra över
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 210 g vetemjöl
  • 0,5 krm salt

Till servering

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 citron
  • 0,5 l blandade bär, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Vispa ägg, socker och matchate med visp tills det blir poröst.
  3. Smält smöret. Blanda i mjölken och låt stå till det är fingervarmt.
  4. Blanda bakpulver, vetemjöl och salt i en separat bunke. Vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant. Häll i smeten.
  6. Grädda i ugnen ca 25-30 minuter. Kontrollera att kakan är färdiggräddad med en provsticka.
  7. Lättvispa grädden. Blanda med finrivet citronskal. Pudra kakan med matchate och servera med grädde och bär.