Mjuk matchakaka med citron och matchagrädde

Mjuk matchakaka med citron och matchagrädde
Foto: Frida Ronge
Frida Ronge
Frida Ronge

Mjuk matchakaka med citron och matchagrädde

11 ingredienser

45 m

Mjuk kaka med smak av  matchate serverad med vispgrädde och färska bär.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
bitar
  • 3 ägg
  • 210 g rörsocker
  • ca 2 msk matcha te + lite att pudra över
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 210 g vetemjöl
  • 0,5 krm salt

Till servering

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 citron
  • 0,5 l blandade bär, till servering

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Vispa ägg, socker och matchate med visp tills det blir poröst.
  3. Smält smöret. Blanda i mjölken och låt stå till det är fingervarmt.
  4. Blanda bakpulver, vetemjöl och salt i en separat bunke. Vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant. Häll i smeten.
  6. Grädda i ugnen ca 25-30 minuter. Kontrollera att kakan är färdiggräddad med en provsticka.
  7. Lättvispa grädden. Blanda med finrivet citronskal. Pudra kakan med matchate och servera med grädde och bär.