Zucchini med kräftstjärtar

Zucchini med kräftstjärtar
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Zucchini med kräftstjärtar

4

10 ingredienser

30 min

Ugnsbakad zucchini med curry, krondill och mandel. Serveras med kräftstjärtar

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner4
  • 800 g zucchini, i skivor, 1,5 cm tjocka
  • 2 tsk curry
  • olja, till stekning
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • krondill (eller dill)
  • 2 tomater, skållade och skalade, skurna i tärningar
  • 4 dl gräddmjölk (hälften av varje)
  • 1 förp sötmandel, flagad (à 80 g)
  • 1 förp kräftstjärt

Gör så här

  1. Stek zucchini med lite curry i olja i omgångar. Lägg upp i ugnsfast form.
  2. Fräs lök och vitlök med lite curry i olja.
  3. Tillsätt krondill, tomattärningar och gräddmjölk. Koka upp.
  4. Häll currygrädden över zucchinin och strö över mandel.
  5. Baka klart i ugn i 200 grader i ca 10 minuter.
  6. Servera med ris eller potatis om ni vill!