Ugnsbakad lax med krispiga grönsaker

Ugnsbakad lax med krispiga grönsaker
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Ugnsbakad lax med krispiga grönsaker

78

11 ingredienser

30 min

Ugnsbakad lax med soyavinägrette och grönsaker.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner4
  • 4 bitar lax
  • salt
  • peppar
  • 50 g smör
  • 1,5 dl soja
  • 1 limefrukt, saft och skal
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 2 msk ingefära, finskuren
  • 100 g vaxbönor
  • 1 blomkål
  • 1 broccoli

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 grader. Salta och peppra laxen. Låt stå i ca 5 minuter, det gör att laxen blir fastare i konsistensen. Ställ sedan in laxen i ugnen i 10 minuter.
  2. Grönsaker delas och kokas i vatten. Vaxbönor, blomkål, broccoli kokas färdigt.
  3. Bryn smöret.
  4. Tillsätt soja, ingefära, chili och lime i det brynta smöret.
  5. Lägg upp grönsaker, laxen på och slå soyavinägretten över alltsammans så smakerna går in och servera.