Rimmad oxbringa i tryckkokare

ca 50 min
4
Spela video Rimmad oxbringa i tryckkokare
Foto: tv4

Rimmad oxbringa med rotfruktsbuljong, senapskräm och riven pepparrot. När du använder tryckkokare till detta klassiska långkok går det mycket snabbare än vanligt, men det går också att laga rätten i vanlig gryta.

Om du inte har en tryckkokare, låt det koka upp och sedan småkoka under lock i ca 3
timmar. Tillsätt mer vatten om det behövs.

9 november 2013
ca 50 min
4

Du behöver

Rimmad oxbringa med rotfruktsbuljong

  • 800 g rimmad oxbringa
  • 500 g potatis
  • 500 g morot
  • 500 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 10 korn kryddpeppar
  • 3 lagerblad

Senapskräm

  • 1 dl grov söt senap
  • 2 dl crème fraiche

Till servering

  • 5 cm färsk pepparrot

Gör så här

  1. Rimmad oxbringa med rotfruktsbuljong
    Lägg kött, grönsaker och kryddor i en tryckkokare. Täck med vatten.
  2. Sätt på locket, förslut det noga och koka upp på hög värme.
  3. När trycket i kokaren är tillräckligt högt hoppar ventilen upp. Sänk då värmen till låg temperatur och låt grytan tyckkoka i ca 35 minuter.
  4. Senapskräm
    Rör ihop senap och creme fraiche.
  5. Servera oxbringan tillsammans med kräm och nyriven pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet
Sponsrat innehåll

Fler goda recept