Pytt i panna med snabbinlagda rödbetor

Pytt i panna med snabbinlagda rödbetor
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Pytt i panna med snabbinlagda rödbetor

3

14 ingredienser

30 min

Pytt i panna, en klassiker på middagsbordet som passar perfekt att göra när man har köttrester. Servera med snabbinlagda skivade rödbetor.

Ingredienser

portioner4
  • 800 g potatis, kokt eller rå
  • 2 gula lökar
  • 250 g korv
  • 250 g kokt rimmad oxbringa (eller överbliven stek)
  • 1-2 msk worcestersås
  • 4 ägg
  • smör, att steka i
  • 1 dl 1-2-2 lag
  • 2 rödbetor
  • salt
  • 1 kruka färsk bladpersilja

1-2-2 lag

  • 1 del ättika, (ex. 1 dl)
  • 2 delar socker, (ex. 2 dl)
  • 2 delar vatten, (ex. 2 dl)

Gör så här

  1. Blanda en 1+2+2-lag i en kastrull och värm försiktigt på spisen så att sockret löst sig. Låt sedan lagen svalna helt.
  2. Skiva rödbetorna så tunt du kan och låt sedan rödbetorna ligga i den kalla lagen fram till servering.
  3. Använd kokt kall potatis eller rå potatis. Om den är kokt, skär ner den i ca 2x2 cm stora bitar, är den rå så skär den mindre.
  4. Fortsätt med köttet och korven, ca 2x2 cm stora bitar. Skär ner löken i mindre bitar.
  5. Stek potatisen i en egen stekpanna i smör tills den får yta eller mjuknat om den är rå.
  6. I en andra stekpanna, stek korven tillsammans med lök och även köttet får gå ner där efter några minuter.
  7. Slå ihop allt i en panna och slå på worchestersåsen så den får koka in.
  8. Stek avslutningsvis äggen i den tomma stekpannan.
  9. Servera med ägg på toppen och rödbetor vid sidan och hackad persilja på toppen.
TIPS!
läs mer
Räksallad med grön sparris och citroninlagd avokadoNY

16 fräscha vårrecept

Enkelt och hälsosamt

Läs mer