Osso bucco med saffransris
26 ingredienser
ca 40 min koktid i tryckkokare
Osso bucco på kalvlägg. Serveras med saffransris och gremolata(rivet citronskal blandat med hackad vitlök och persilja). En smakrik italiensk gryta som du kan laga i tryckkokare så att det går snabbt.
Se Tommy Myllymäki laga receptet
Ingredienser
- 4 bitar sågad kalvlägg med ben i skivor
 - 2 gula lökar
 - 1 förp krossade tomater
 - 1 kruka färsk salvia
 - 1 kruka färsk timjan
 - 1 citron
 - 2 klyftor vitlök
 - 2 selleristjälkar
 - 2 morötter
 - 2 lagerblad
 - 1,5 dl vitt vin
 - vatten
 - vetemjöl
 
Saffransris
- 4 dl risottoris
 - 2 klyftor vitlök
 - 1 gul lök
 - 1 förp saffran
 - 4 msk parmesanost
 - 2 dl vitt vin
 - 8 dl hönsbuljong
 - 4 msk smör
 - svartpeppar
 - salt
 
gremolata
- 1 klyftar vitlök
 - 0,5 citron
 - 2 msk färsk bladpersilja, hackad