Laxpaket med fänkål och spenat

Laxpaket med fänkål och spenat
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Laxpaket med fänkål och spenat

38

9 ingredienser

35 min

Goda foliepaket fyllda med lax, spenat och brynt smör med fänkål. Serveras med potatis och avrunnen gräddfil.

Ingredienser

portioner4
  • 4 bitar lax
  • 1 fänkål
  • 250 g babyspenat
  • 2 klyftor vitlök
  • 150 g smör
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 1 citron
  • 3 dl gräddfil, som hängs av
  • 600 g färskpotatis

Gör så här

  1. Häll upp gräddfilen i ett kaffefilter och låt den rinna av, gärna över natten i kylskåpet.
  2. Börja med att bryna smöret, när det börjar dofta nötter och kola, blanda ner stötta fänkålsfrön och tunt skivad fänkål, riven vitlök och citronskal. Avsluta med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Börja koka potatisen.
  4. Skär ner laxen i portionsbitar, ta fram aluminumfolie och bakplåtspapper gånger fyra.
  5. Gör paketen med aluminumfolie i botten, sedan bakplåtspapper, fortsätt med en bit lax, en stor näve bladspenat och några skedar av fänkålssmöret. Slå ihop paketen så de inte läcker, pappret är ett extra skydd så inte allt rinner ut på grillen. Använd locket på grillen, den ska vara ca 200 grader plus. Låt grilla i ca 10-12 minuter.
  6. Servera med kokt färskpotatis med gräddfil.