Laxburgare med fänkål- och äppelslaw

laxburgare
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Laxburgare med fänkål- och äppelslaw

43

4 steg att laga

13 ingredienser

15 min

Urgoda laxburgare med vitlök och grön chili. Servera med en fräsch slaw på fänkål och äpple.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g lax (eller färs)
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 grön chilifrukt, finskuren med kärnhus
  • 1 ägg
  • 1-2 msk barbequesås
  • salt
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 fänkål, tunt hyvlad
  • 1 rött äpple, med lite sötma, rivet med skal
  • 1 citron, skalet av
  • 1 dl dill, finskuren
  • 2 dl matyoghurt
  • salt

Gör så här

  1. Blanda lax med ägg, vitlök, chili, barbequesås och salt.
  2. Forma fina biffar och stek dem ca 1,5- 2 minuter på varje sida på hög värme.
  3. Rosta bröden.
  4. Blanda samman yoghurt med dill, fänkål, citronskal och äpple, smaka av med salt.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer