Laxburgare med fänkål- och äppelslaw

39 röster
15 min
4
laxburgare
Foto: tv4

Urgoda laxburgare med vitlök och grön chili. Servera med en fräsch slaw på fänkål och äpple.

Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 600 g färsk lax, (eller färs)
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 grön chilifrukt, finskuren med kärnhus
  • 1 ägg
  • 1-2 msk barbequesås
  • salt
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 fänkål, tunt hyvlad
  • 1 rött äpple med lite sötma, rivet med skal
  • 1 citron, skalet av
  • 1 dl dill, finskuren
  • 2 dl tjock yoghurt
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda lax med ägg, vitlök, chili, barbequesås och salt.
  2. Forma fina biffar och stek dem ca 1,5- 2 minuter på varje sida på hög värme.
  3. Rosta bröden.
  4. Blanda samman yoghurt med dill, fänkål, citronskal och äpple, smaka av med salt.
24 februari 2014
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...