Lax i röd curry

koket.se
Lax i röd curry
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Lax i röd curry

13 ingredienser

Fryst laxfilé i en god och snabblagad gryta med röd curry, kokosmjölk samt tunt strimlad broccoli, morot och sockerärtor.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

  • 4 fryst laxfilé (à 150 g st)
  • 3 tsk röd currypasta
  • 1 förp sockerärtor
  • 2 morötter
  • 250 g broccoli
  • 1 citrongräs
  • 50 g färsk ingefära
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 limefrukt, saft och skal
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 kruka koriander
  • ris, till servering

Gör så här

  1. Tina fryst lax och koka ris.
  2. Krossa citrongräs med till exempel botten av en kastrull. Hacka sedan citrongräset mycket mycket fint.
  3. Skala ingefära med en sked (för mindre svinn) och hacka fint. Fortsätt sedan med all lök som även den hackas fint.
  4. Fräs lök och citrongräs tillsammans en stekpanna med lite olja, tillsätt samtidigt currypasta så alla smaker blommar ut. Efter några minuter, slå på kokosmjölk och låt sjuda.
  5. Strimla morötter och sockerärtor tunt och skär små buketter av broccoli (använd även stocken på broccolin, men skär den tunt). Tillsätt grönsakerna, vänta med sockerärtorna till sist.
  6. Skär din tinade lax i tärningar, ca två gånger två centimeter. Salt och peppra.
  7. När grönsakerna kokat klart, tillsätt lax och sockerärtor. Laxen behöver bara koka några minuter innan den är klar.
  8. Riv på limeskal samt limesaft. Välj själv mängden syra från limen när du smakar av. Toppa med hackad koriander och servera med ris.