• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kräftpasta med dill och citron

Kräftpasta med dill och citron
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Kräftpasta med dill och citron

5 steg att laga

10 ingredienser

25 min

Smarriga pasta med kräftstjärtar, dill och citron. Perfekt om du har rester från kräftskivan!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kruka dill
  • 1 citron, skalet av
  • 2 dl grädde
  • 200 g kräftstjärt
  • 500 g tagliatelle
  • ca 100 g lagrad ost
  • olivolja, till att steka

Gör så här

  1. Hacka löken, chilin och dillen fint, skär sedan tomaterna i tärningar.
  2. Stek lök och chili i olivolja tills den är mjuk. Slå sedan på tomaterna så de smälter ut i stekpannan av värmen.
  3. Slå på grädden, smaka av med salt och peppar, låt allt koka ihop.
  4. Koka pastan enligt anvisning i välsaltat vatten.
  5. Riv ner citronskal i såsen precis när pastan är klar, fortsätt med dillen, kräftstjärtar och den kokta pastan. Lägg upp i tallrik och toppa med lite lagrad ost.