Korvpytt med senapskräm

Korvpytt med senapskräm
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Jennie Walldén 2016
Tommy Myllymäki 2016Jennie Walldén 2016

Korvpytt med senapskräm

18

12 ingredienser

25 min

En vardagsvariant på Biff Rydberg! Stekt Falukorv, potatis och lök serveras med en riktigt god senapssås och stekt ägg. Bra middagstips om du har rester av kokt potatis.

Ingredienser

portioner4
  • 500 g falukorv
  • 600 g potatis, kokt kall
  • 1 gul lök
  • 1 kruka persilja
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 tsk honung
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 tsk senapspulver
  • 4 ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Skär ner korv, potatis och lök i grova bitar. Dela t ex potatis i fyra gånger.
  2. Stek sedan korv i en panna tills den fått färg, och lök och potatis i en annan. När korven är klar, blanda med potatis och lök. Smaka av med salt och peppar och låt steka på låg värme fram till servering.
  3. Stek äggen i korvstekpannan och blanda senapskrämen under tiden.
  4. I en bunke, rör runt creme fraiche, senap och senapspulver samt lite honung. Hacka persiljan fint och blanda ner i korvpytten. Servera med stekt ägg och senapskräm.