Korv med äpple och hemgjord calvadossenap

koket.se
Korv med äpple och hemgjord calvadossenap
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Korv med äpple och hemgjord calvadossenap

14 ingredienser

Korv med rosmarinfräst äpple och palsternacka samt hemgjord calvadossenap.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

  • 600 g korv

Rosmarinäpple

  • 3 äpplen
  • 0,33 kruka rosmarin
  • 2 tsk honung

Honungspalsternacka

  • 6 palsternackor
  • 0,5 dl honung
  • 0,5 dl calvados

Calvadossenap

  • 1 dl söt senap
  • 1,5 dl grovkornig senap
  • 0,5-2 msk senapspulver (Colman's)
  • 0,5 dl calvados
  • 2 msk senapsfrö
  • 1,5 msk honung
  • smör

Gör så här

  1. Skala och skär stavar av palsternackorna och lägg i en ugnsfast form.
  2. Blanda honung med calvados och häll sedan över palsternacksstavarna.
  3. Tillaga sedan i ugnen på 175 grader i ca 35-40 minuter, tills de är mjuka rakt igenom.
  4. Koka calvados tillsammans med senapsfrön. Spriten ska koka upp och senapsfröna ska svälla lite.
  5. Blanda sedan tillsammans med de andra ingredienser till senapen i en bunke. Styrkan på senapen avgörs av mängden senapspulver. Smaka dig fram till rätt styrka.
  6. Skär tunna snitt i korven och stek den på hög värme i smör.
  7. Stek sedan klyftor av äpple i smör tillsammans med rosmarinkvistar och honung i smör. När äpplena är mjuka och börjar falla samman är de klara.
  8. Servera den nystekta korven med ugnsvarma palsternackor, smaksatt senap och rosmarinstekta äpplen.