Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Lägg grillspetten i vatten så de inte brinner upp.
Skär ner kycklingen i mindre bitar, varje filé kan delas ca tre gånger. Använd en separat kniv och skärbräda. Trä kyckling på spetten och lägg i en stor form. Riv citronskal över, fortsätt med fint hackad rosmarin och olivolja. Blanda runt, salta och peppra.
Skär aubergine, zucchini och paprikan i skivor, ca 1,5-2 centimeter tjocka. Dela knipplöken i två delar. Slå på lite olivolja, samt salt och peppar.
I en stor skål, blanda kvarg, citronsaft, hackad basilika, riven parmesan samt svartpeppar och salt.
Grilla kycklingspetten och grönsakerna på direktvärme tills dom är klara.
Blanda de grillade grönsakerna i skålen med såsen, fortsätt med att blanda ner den kokta pastan. Servera med grillade kycklingspett.