Grillad hjärtsallad med gruyère, tomater och fläskkarré
Grillad hjärtsallad med gruyère, tomater och fläskkarré
23 ingredienser
30 min
Fläskkarré och gemsallad grillas, serveras med gruyèrekräm och tomatsallad.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Hjärtsallad
- 4 hjärt-/gemsallad
- olivolja
- vitlök
- salt
Kräm på gruyère
- 0,5 dl grädde
- 150 g gruyèreost, riven
- 1 ägg
- 2 dl matolja
- salt
tomater
- 400 g små tomater (i olika färger)
- 1 rödlök
- 1 tsk rödvinsvinäger
- 1 msk olivolja
- 1 knippe basilika
- 1 ask krasse
- salt
- svartpeppar
Fläskkarré
- 600 g fläskkarré, på hel bit
- salt
- olivolja
- vitlök
Servering
- 100 g Gruyèreost till garnering
- färsk basilika
Gör så här
Grillad hjärtsallad
- Plocka bort dom främsta bladen och dela salladen på längden. Gnid in salladen med olivolja och vitlök. Grilla 1-2 minuter på båda sidorna. Salta innan servering.
Kräm på gruyère
- Koka upp grädden och smält i osten. Häll över i en blender och mixa med ägget. Häll i oljan försiktigt och mixa tills det börjar bli krämigt. Smaka av med salt.
Tomater
- Dela tomaterna i mindre bitar. Hacka löken. Smaka upp med vinäger, olivolja, salt och peppar. Blanda i örterna innan servering.
Fläskkarré
- Dela köttet i 4 bitar. Gnid in köttet med olivolja och vitlök. Grilla ca 4-5 minuter på varje sida under lock till ca 65 grader i innertemp. Salta och låt vila 5 minuter innan servering.
Servering
- Lägg salladen på tallrik och rippla över gruyèrekrämen. Riv över resterande ost. Dela köttet i bitar och toppa med tomaterna. Garnera med basilika