Plocka bort dom främsta bladen och dela salladen på längden. Gnid in salladen med olivolja och vitlök. Grilla 1-2 minuter på båda sidorna. Salta innan servering.
Kräm på gruyère
Koka upp grädden och smält i osten. Häll över i en blender och mixa med ägget. Häll i oljan försiktigt och mixa tills det börjar bli krämigt. Smaka av med salt.
Tomater
Dela tomaterna i mindre bitar. Hacka löken. Smaka upp med vinäger, olivolja, salt och peppar. Blanda i örterna innan servering.
Fläskkarré
Dela köttet i 4 bitar. Gnid in köttet med olivolja och vitlök. Grilla ca 4-5 minuter på varje sida under lock till ca 65 grader i innertemp. Salta och låt vila 5 minuter innan servering.
Servering
Lägg salladen på tallrik och rippla över gruyèrekrämen. Riv över resterande ost. Dela köttet i bitar och toppa med tomaterna. Garnera med basilika