Natalies enkla revben "sött och salt"

koket.se
Natalies enkla revben "sött och salt"
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Natalies enkla revben "sött och salt"

Av: Natalie Fors, Tommy Myllymäki

Från: Mitt kök

21 ingredienser

Natalies enkla revben "sött och salt" med ugnsbakad potatis och coleslaw. Förkoka revbensspjällen först så att de blir möra.

Se fler recept från Mitt kök

Se Natalie Fors laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg revbensspjäll
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 2 msk fond (eller en buljongtärning)
  • 1 bit färsk ingefära
  • 8 fasta potatisar
  • 2 sötpotatisar
  • 1 rödlök (stor)
  • flingsalt
  • 3 msk olivolja

Glaze

  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk soja
  • 2 msk gelé (eller 1 msk honung)
  • 2 msk ingefära, riven
  • 1 dl apelsinjuice

Cole slaw

  • 1 vitkål (litet)
  • 4 morötter
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 msk persilja (fryst)
  • 5 dl crème fraîche
  • salt

Gör så här

Revbensspjäll

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Börja med att koka upp vatten tillsmmans med lök, fond och skivad ingefära i en rymlig kastrull med lock.
  3. Lägg i köttet försiktigt och låt det koka i ca 45 minuter tills revbenspjällen är möra.
  4. Under tiden kan du läsa en bok, duka bordet eller börja med tillbehören.

Glaze och potatis

  1. Koka upp tomatpuré, sweet-chilisås, soya, gelé, ingefära och juicen i ca 2-3 minuter eller tills den blir lite seg.
  2. Ställ av den från plattan.
  3. Sötpotatis och rödlök skalas och klyftas. Vanlig potatis räcker att skölja av och klyfta med skalet på.
  4. Strö över flingsalt och ringla över oljan och in i ugnen ca 40 minuter.

Cole slaw

  1. Skala och riv morötter och kål.
  2. Blanda crème fraiche med salt, peppar och persilja och lägg i grönsakerna.

Revben forts

  1. Nu är det bara att vänta på revbenen. När de kokat klart; ta upp dem på en skärbräda och skär spjäll för spjäll och lägg upp rymligt i ugnsfast form.
  2. Pensla med glaze på alla sidor och låt dem göra potatisen sällskap i ugnen den sista kvarten.
  3. När de ser knapriga ut är de klara och serveras direkt med potatis och cole slaw.