Trattkantarellsoppa med toast

Trattkantarellsoppa med toast
Foto: tv4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Trattkantarellsoppa med toast

19

12 ingredienser

25 min

Mustig och värmande trattkantarellsoppa med varm toast.

Se fler recept från

Mitt kök

läs mer
Tommys såskurs promoruta

Tommy lär dig allt om såser & fonder i Kökets såskurs.
Läs mer här >>

Ingredienser

portioner4
  • 2 bananschalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 500 g trattkantareller
  • 75 g smör
  • 1 l hönsbuljong
  • 3 dl grädde
  • 2 msk timjan, plockad
  • 4 skivor bröd
  • 75 g ost, riven
  • 0,5 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Fräs löken tillsammans med svampen i smör i en stor kastrull.
  2. När den fräst klart, lyft bort ca en sjättedel av svampen i grytan och lägg åt sidan.
  3. Tillsätt buljongen, grädden och timjan och låt soppan koka i cirka 10 minuter.
  4. Sätt på ugnen, cirka 220 grader, skär bort kanterna på brödet.
  5. Smeta ut ett lager crème fraiche på brödet, lägg den stekta svampen och löken på och
    toppa med ost. 
  6. Ställ in i ugnen i tills de fått en gyllene färg.
  7. Ta soppan från spisen och mixa den till önskad konsistens i mixer eller med stavmixer.
  8. Servera soppan tillsammans med den nygräddade toasten!