Torsk med pesto och ugnsrostade grönsaker

32 röster
25 m
4

Ugnsbakad torsk med ett täcke av zucchini, tomat och paprika. Servera med hemgjord, nötfri pesto.

Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 600 g fin torskfilé
  • salt och svartpeppar
  • citron
  • 250 g cocktailtomater (köp på kvist)
  • 2 rödlökar
  • vitlök
  • 0,5-1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • rucola
  • 1,5 dl hackade örter, ex oregano och basilika
  • 1,5 dl finriven, löst packad parmesan
  • 1,5 dl solroskärnor
  • ca 2 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär zucchini och paprika i munsbitar. Dela tomater och klyfta rödlök och vitlök.
  2. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och arbeta in olivolja, salt och peppar.
  3. Salta och peppra torsken. Lägg torsken i ugnsformen och täck över med grönsakerna.
  4. Sätt in i ugnen på 200 grader i 20 minuter eller tills fisken flikar sig.
  5. Grovhacka vitlök, solroskärnor, oregano och basilika. Riv parmesanost.
  6. Mixa allting till en pesto tillsammans med pressad citron, salt, peppar och riktigt med olivolja. Är det svårt att mixa kan du tillsätta lite mer olivolja.
  7. Ta ut torsken ur ugnen och toppa med pesto och rucola.
23 mars 2015
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept