Torsk med pesto och ugnsrostade grönsaker

koket.se
Torsk med pesto och ugnsrostade grönsaker
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Torsk med pesto och ugnsrostade grönsaker

16 ingredienser

25 m

Ugnsbakad torsk med ett täcke av zucchini, tomat och paprika. Servera med hemgjord, nötfri pesto.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g fin torskfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • citron
  • 250 g cocktailtomater (köp på kvist)
  • 2 rödlökar
  • vitlök
  • 0,5-1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • rucolasallad
  • 1,5 dl blandade örter, hackade (ex oregano och basilika)
  • 1,5 dl parmesanost, finriven löst packad
  • 1,5 dl solroskärnor
  • ca 2 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär zucchini och paprika i munsbitar. Dela tomater och klyfta rödlök och vitlök.
  2. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och arbeta in olivolja, salt och peppar.
  3. Salta och peppra torsken. Lägg torsken i ugnsformen och täck över med grönsakerna.
  4. Sätt in i ugnen på 200 grader i 20 minuter eller tills fisken flikar sig.
  5. Grovhacka vitlök, solroskärnor, oregano och basilika. Riv parmesanost.
  6. Mixa allting till en pesto tillsammans med pressad citron, salt, peppar och riktigt med olivolja. Är det svårt att mixa kan du tillsätta lite mer olivolja.
  7. Ta ut torsken ur ugnen och toppa med pesto och rucola.