Stekt torsk med surkål

2 röster
25 min
4

Stekt torsk med surkål, stenbitsrom och smörsås på surkålspad.

Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 600 g torskfilé i 4 bitar
  • 400 g surkål med spad
  • 125 g smör
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk plockad timjan
  • 0,5 bananschalottenlök, finhackad
  • 3 msk stenbitsrom
  • salt

Gör så här

  1. Krydda torsken med salt och stek den gyllene i smör.
  2. Värm upp surkålen och sila ca 1dl av spadet ned i en annan kastrull, tillsätt lök, timjan och kummin i spadet och koka upp.
  3. Tillsätt 125 gram smör i omgångar under vispning tills att du får en tjock emulsion.
  4. Tillsätt stenbitsrom i såsen och smaka av med salt.
  5. Servera torsken med såsen och surkålen! Gott och super enkelt.
16 oktober 2012

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept