Snabb fisksoppa med saffran och fryst lax
Snabb fisksoppa med saffran och fryst lax
14 ingredienser
ca 20 min
Saffransdoftande snabblagad och enkel fisksoppa på fryst laxfilé med saffran, fänkål och vitt vin.
Se Lisa Lemke laga receptet


Ingredienser
Snabblagad fisksoppa
- 2 bitar lax (fryst)
- 0,5 g saffran [1 förp]
- 1 grön chilifrukt
- 2 morötter
- 0,5 apelsin
- 0,5 fänkål
- 0,5 purjolök
- 2 potatisar
- 8 dl fiskfond
- 1 klyfta vitlök
- 1 lagerblad
- 3 dl grädde
- 3 dl vitt vin
- 1 kruka färsk persilja
Gör så här
- Strimla purjolök, hacka vitlök och chilifrukten. Skiva moroten i tunna slantar, strimla fänkålen.
- Tärna potatis. Fräs purjo, vitlök, chili, morot och fänkål tillsammans med saffran och lagerblad i en kastrull.
- När purjolöken blivit mjuk, tillsätt potatisen. Slå på vin och låt koka upp.
- Tillsätt fiskfond och grädde. Koka samman tills potatisen mjuknar. Tillsätt rivet apelsinskal och
- kläm i apelsinsaft.
- Skär laxen i mindre bitar, salta. Tillsätt laxen i kastrullen och låt koka i cirka 1 minut och ställ soppan åt sidan.
- Toppa soppan med färsk persilja.