Snabb fisksoppa med saffran och fryst lax

Saffransdoftande snabb fisksoppa
Foto: tv4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Snabb fisksoppa med saffran och fryst lax

65

14 ingredienser

ca 20 min

Saffransdoftande snabblagad och enkel fisksoppa på fryst laxfilé med saffran, fänkål och vitt vin.

läs mer
Kökets såskurs

Tommy lär dig allt om såser i Kökets såskurs.
Läs mer & se trailer >

Ingredienser

portioner4

Snabblagad fisksoppa

  • 2 bitar fryst lax
  • 0,5 g saffran [1 förp]
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 morötter
  • 0,5 apelsin
  • 0,5 fänkål
  • 0,5 purjolök
  • 2 potatisar
  • 8 dl utblandad fiskfond
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 lagerblad
  • 3 dl grädde
  • 3 dl vitt vin
  • 1 kruka färsk persilja

Gör så här

  1. Strimla purjolök, hacka vitlök och chilifrukten. Skiva moroten i tunna slantar, strimla fänkålen.
  2. Tärna potatis. Fräs purjo, vitlök, chili, morot och fänkål tillsammans med saffran och lagerblad i en kastrull.
  3. När purjolöken blivit mjuk, tillsätt potatisen. Slå på vin och låt koka upp.
  4. Tillsätt fiskfond och grädde. Koka samman tills potatisen mjuknar. Tillsätt rivet apelsinskal och
    kläm i apelsinsaft.
  5. Skär laxen i mindre bitar, salta. Tillsätt laxen i kastrullen och låt koka i cirka 1 minut och ställ soppan åt sidan.
  6. Toppa soppan med färsk persilja.